Metalosis Maligna, een buitengewone ziekte


Kwaadaardig metaal

metalen implantaten

Bron: sxc.hu

Maligne is een medische term. De oorspronkelijke betekenis van het Latijnse malignus is kwaadaardig. Dit houdt in dat een aandoening de neiging heeft om een organisme te doden. Meestal wordt deze term gebruikt bij diverse vormen van kanker om aan te geven dat een gevonden tumorsoort de neiging heeft om zich uit te zaaien. Deze metastasen verspreiden zich door het lichaam en verdringen de natuurlijke, oorspronkelijk bestaande structuur.

Bron: Wikipedia

Wanneer je over het internet dwaalt, kom je de meest bizarre wetenswaardigheden, artikelen en filmpjes tegen. Sommige gaan je voorstellingsvermogen te boven. Floris Kaayk maakte een documentaire over Metalosis Maligna; een ziekte die je niet snel zal vergeten.

Ziektebeeld

De ziekte Metalosis Maligna treft mensen die metalen implantaten in hun lichaam hebben. Wanneer ze met het virus besmet raken, wordt het lichaamsweefsel rond het implantaat gevoelig en raakt de huid op die plaats geïrriteerd. Binnen in het lichaam beïnvloedt de ziekte de moleculaire structuur van het metalen implantaat, waardoor het uitgroeit en vertakkingen ontwikkelt.


Omdat er nog geen medicijn gevonden is
dat deze vreemde ziekte kan stoppen, zal de ongecontroleerde groei van het metaal zich verder voortzetten, waarna het implantaat vanuit de binnenkant tegen de huid drukt. Hierdoor ontstaan bulten op het lichaam.


In een nog verder stadium
zal het metaal zelfs dwars door de huid heen naar buiten groeien, waardoor delen van het lichaam compleet verdwijnen. Op de lange termijn houdt dat in dat de patiënt weinig tot geen kans op overleven heeft. In het onderzoek naar deze ziekte is nog een lange weg te gaan.

Over de documentaire

Floris Kaayk heeft in deze documentaire (2006) zijn best gedaan om Metalosis Maligna zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven, zij het met acteurs en geënsceneerde dialogen. Hij heeft vaker documentaires gemaakt in de schemerwereld tussen fictie en realiteit en staat daar ook om bekend. In de wereld van de hoax en de urban legend is dit dan ook iemand die je zeker niet mag missen. (Onlangs deed deze kunstenaar nog overal ter wereld mensen versteld staan met zijn Human Birdwings project en werd hij bekend als Jarno Smeets alias ‘Flying Dutchman’.)

 

Hieronder is de bewuste documentaire te zien, maar kijk vooral ook even op
de website van Floris Kaayk voor meer fascinerende projecten!

 

(Toestemming voor plaatsing door Floris Kaayk, waarvoor mijn dank!)
Bronnen:
FlorisKaayk.com
Wikipedia
YouTube


 • Nina says:

  Ik was de ziekte al vergeten 😛 Maar hij is zoooo vet!!!!

  Xzussie

  • Dragonda says:

   Dank je wel Nina! Ja ik vind het ook een geweldige docu! 🙂

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.